Ingrediente
Ingrediente: ceapa alba2 bucat-iardei gras1 kg-orez1 kg-morcov-4 bucati-ceapa alba2 bucati-ciuperci-400 g-patrunjel verde-cimbru-ulei de floarea-soarelui300 ml-pasta de tomate100 g-piper alb-sare
Mod de preparare
Ardeii grasi se taie la cotor si se scot samburii, se spala in jeturi de apa Se curata, se spala si se taie ceapa julien. Morcovii se curata, se spala si se dau pe razatoarea mica; Intr-un vas se pune 300 ml ulei, se pune vasul la foc. Cand uleiul s-a incins se pun ceapa si morcovii si se amesteca timp de 15 minute; Se adauga apoi orezul spalat, bulionul si condimentele, se lasa la foc circa 15 minute amestecandu-se continuu. Se lasa la racit; Se adauga patrunjelul tocat marunt. Se pun apoi ciupercile taiate marunt si se lasa pe foc 10 minute; Ardeii se umplu cu aceasta compozitie si intr-o tigaie se rumenesc putin pe toate partile unul cate unul. Se aseaza apoi intr-un vas, se pune apa pana la nivelul lor si se lasa la fiert.