Ingrediente
400 gr.carne tocata de pui (in cazul acesta se adauga mai mult ulei in compozitie pentru a evita ca interiorul sa fie uscat)/sau puteti folosi o carne tocata cu grasime 300 gr.orez 1 ceapa mare 200 gr.pasta de tomate 12 ardei potriviti condiment pentru sarmale Galeo 100 ml ulei 2 rosii mari(pentru capac) cozi de leustean
Mod de preparare
Ceapa se da pe razatoare. Orezul se curata si se spala in mai multe ape,apoi se adauga impreuna cu ceapa la carnea tocata.Adaugam condimentul pentru sarmale si pasta de tomate si amestecam bine totul.Ardeii ii taiem la codita, scoatem samburii si spalam interiorul astfel incat sa nu mai ramana seminte,ii punem la scurs si incepem sa ii umplem cu amestecul din carne. Dupa ce am terminat de umplut ardeii taiem cateva rosii rondele si pe fiecare ardei vom pune capac o felie de rosie. In oala in care urmeaza sa punem la fiert ardeii asezam cozile de leustean(pentru gust mai bun).Dupa ce asezam ardeii, punem in oala apa cat sa acopere ardeii si putin ulei. Deasupra lor asezam o farfurie mica, acoperim apoi cu un capac si le dam la fiert la foc mic. Servim cu iaurt,cine doreste isi adauga piper si sare(suplimentar). Pofta buna!