Andive cu ricotta, migdale si stafide
Mancaruri / 03.06.2013

Ingrediente

2 andive 250 gr ricotta 6 linguri ulei de masline 50 gr stafide brune 50 gr migdale 2 fire ceapa verde piper mozaic sare de mare

Mod de preparare

Taiem cotorul andivelor si desfacem cu grija frunzele. Le lasam pentru cateva minute in apa rece cu sare, operatiune ce are rolul de a mai reduce gustul amarui al andivelor. Le scoatem apoi din apa si le lasam sa se zvinte. Frecam ricotta cu 4 linguri de ulei de masline Migdalele le punem pe o tava si le dam la cuptor pentru cateva minute. Macinam grosier migdalele prajite si le adaugam la compozitia de ricotta. Pastram o lingurita de migdale pentru decor. Punem stafidele la umflat in 2 linguri de ulei Dupa ce s-au umflat stafidele scurgem uleiul si adaugam stafidele in compozitia de ricotta. Adaugam si o frunza de ceapa verde tocata fin si omogenizam compozitia. Umplem andivele cu compozitia de rocotta. Presaram cateva migdale si ceapa verde tocata fin pentru decor. Dam la rece pentru 10-15 minute apoi stropim cu ulei de masline extravirgin Costa d'Oro si servim. Un preparat deosebit de rafinat, o rapsodie a gusturilor, merita incercat!

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro