Piept de pui cu sos de ciuperci
Reţete · Mancaruri / 15.10.2010

O alegere perfectă atât pentru prânz, cât şi pentru masa de seară.

O alegere perfectă atât pentru prânz, cât şi pentru masa de seară.

Nu ai nevoie decât de 30 de minute ca să prepari acest fel de mâncare.

Ingrediente

2 fâşii de piept de pui dezosat şi fără piele
1/2 linguriţă piper proaspăt măcinat
1/4 linguriţă de sare
1 lingură ulei de măsline
1 ceapă tăiată mărunt
1 cană cu bucăţi de ciuperci
2 linguri de vin alb sec
1/4 cană supă de pui
2 linguri de smântână grasă
2 linguri de verdeaţă, după preferinţă

Mod de preparare


1. Presară pieptul de pui cu sare, piper şi alte mirodenii (după preferinţă) şi găteşte-l pe grătarul de aragaz.


2. Pune într-o tigaie uleiul de măsline, ceapa şi căleşte-le puţin. Adaugă ciupercile şi continuă să amesteci timp de 2 minute, după care stinge cu vin alb.
3. După ce se evaporă vinul, adaugă supa de pui şi mai lasă pe foc încă 2-3 minute.
4. La final se adaugă smântâna şi verdeaţa.
5. Se aşază pe o farfurie pieptul de pui şi se toarnă peste el sosul proaspăt de ciuperci.

Informaţii nutriţionale: 275 calorii, 15 grame de grăsimi, 84 miligrame colesterol, 5 grame carbohidraţi, 25 grame proteine, 1 gram fibre, 373 miligrame sodiu şi 370 miligrame potasiu.


Credit foto: eatingwell.com

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro