Frumuseţea ta: Cât de nocive sunt unghiile false? Află adevărul
Frumuseţe · Cosmetica / 05.12.2013

Avantajele unghiilor false din gel nu pot fi contestate: poţi avea întotdeauna o manichiură impecabilă, de durată, rezistentă comparativ cu oja şi unghiile naturale.

De aceea, unghiile cu gel devin pe zi ce trece din ce în ce mai populare. Dar efectele secundare pot fi mult mai nocive decât ţi-ai fi imaginat. Iată care sunt:

1. Cancer de piele

Cercetătorii de la Şcoala de Medicină din cadrul Universităţii New York, coordonaţi de dr. Chris Adigun, specialist în dermatologie, spun că unghiile false reprezintă pe termen lung un risc serios pentru sănătate, potrivit Daily Mail. Iar principalul motiv de îngrijorare este lampa cu ultraviolete folosită pentru uscarea rapidă a gelului din care sunt construite unghiile. Razele ultraviolete, impotriva cărora folosim loţiune cu factor de protecţie solară când mergem la plajă, au un efect cancerigen la nivelul pielii. Iar folosirea lămpii cu ultraviolete pe o perioadă lungă poate creşte riscul de apariţie a cancerului de piele în zone expuse.


2. Unghii subţiate

Pentru fiecare aplicare de gel acrilic, suprafaţa unghiei tale naturale este şlefuită şi mătuită, astfel încât gelul să adere cât mai bine. În timp, acest procedeu conduce la subţierea şi deteriorarea serioasă a unghiei. Odată degradate, unghiile nu se mai repar şi va trebui să aştepţi un ciclu întreg de creştere pentru a se elimina întreaga zonă deteriorată.

3.Alergii

Praful din care este realizat gelul acrilic poate fi iritant, producând alergii care se manifestă prin mâncărimi şi zone ale pielii înroşite. De fapt, multe manichiuriste care pun unghii false se confruntă cu această problemă. Dacă eşti o împătimită a unghiilor din acril şi ai astfel de simptome, trebuie să ştii că unghiile tale pot fi vinovate.


4. Deformarea unghiilor

Accidentele acelea urâte, când se întâmplă să-ţi dai o unghie peste cap, sunt mult mai grave dacă ai construcţie din acril. Unghia ta naturală cedează şi se rupe superficial, dar o unghie falsă este mult mai rezistentă, putând să provoace răni mult mai grave, desprinzându-se cu tot cu patul unghiei tale naturale în cazul unor astfel de incidente. În acest caz, după vindecare, unghia ta natuarlă poate fi deformată pentru totdeauna.

5. Infecţiile şi micozele

Procedeul agresiv de pilire a suprafeţei unghiei naturale înainte de aplicarea gelului predispune la apariţia infecţiilor şi micozelor. De asemenea, golurile microscopice rămase între unghia ta naturală şi cea falsă se pot umple treptat cu apă, iar umezeala este propice pentru dezvoltatea bacteriilor şi ciupercilor.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro