3. Sarmale cu păsat (boabe de porumb măcinate grosier) şi ciuperci


Ingrediente1/2 cană cu ciuperci1 cană de păsat1 morcov3 cepe100 ml ulei150 ml suc de roşii2 linguri bulionsare, piper, mărar1 foaie de dafin1 varză proaspătă sau murată.
Mod de preparare
Se toacă ceapa şi se căleşte în ulei;
Ciupercile spălate şi curăţate se taie mărunt şi se pun peste ceapă;
Se lasă să fiarbă puţin în sucul lor;
Păsatul spălat se pune peste ciuperci. Tot acolo se mai pun cele 2 linguri de pastă de roşii, sare, mărar, piper şi o ceaşcă de apă;

Se amestecă toate, se lasă la răcit şi apoi se aşază câte o lingură de amestec şi se înfăşoară în foaia de varză;
Pe fundul oalei se pune o foaie de varză, şi peste aceasta se aşază în rânduri suprapuse sarmalele bine înfăşurate;
Peste ele se pune apă, se pune sucul de roşii şi o foaie de dafin. Se fierb la foc mic cca o oră şi jumătate.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro