2. Sarmale vegane la cuptor - reţeta Ligiei Pop


Ingredientefoile de la 2 căpăţăni de varză500 g orez bio cu bob mic3 morcovi mari3 cepe mărişoare1 rădăcina pătrunjel100 g făină de arahide crude măcinate în râşniţă sau 100 g făină de seminţe dovleac crude măcinate în râşnităapă filtrată pentru călit cât şi pentru sarmaleulei presat la rece pentru călit cât şi pentru sarmale2-3 linguri pastă de roşii sau pastă din roşii uscate la soare (în ulei)sare fără iodcimbrumărarbusuioc

Am tocat în robotul de bucătărie ceapa, morcovii şi rădăcina de pătrunjel. Acestea se călesc în câţiva stropi de ulei şi o cană de apă până se înmoaie. Prefer să nu le ţin prea mult pe foc fiindcă au timp să se înmoaie şi când vor fi în slow cooker sau în cuptor.

La acest punct am stins focul şi am adăugat orezul bine spălat, făina de dovleac sau arahide, măcinată în râşnită, condimentele şi sarea. Le-am amestecat bine, le-am acoperit cu un capac şi am aşteptat să se răcească. Între timp am pregătim foile pentru sarmale, eliminând cotoarele incomode la împăturit sarmale. Am format/rulat sarmale arătoase.


Se toarnă 500 ml de apă cu bulion şi două linguri de ulei presat la rece peste ele şi se gătesc fie într-o oală electrică (slow cooker), fie într-un vas de ceramică băgat la cuptor.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro