4. Sarmale cu mei şi ciuperci, în foi de viţă


Ingrediente
1 cană cu ciuperci1 cană cu mei1 morcov3 cepe100 ml ulei150 ml suc de roşiisarepipermărar proaspăt şi uscat1 foaie de dafinfoi de viţă.
Se toacă ceapa şi se căleşte în ulei;
Ciupercile spălate şi curăţate se taie mărunt şi se pun peste ceapă;
Se lasă să fiarbă puţin în sucul lor;
Meiul spălat se pune peste ciuperci. Tot acolo se mai pun cele 2 linguri de pastă de roşii, sare, mărar, piper şi o ceaşcă de apă;
Se amestecă toate, se lasă la răcit şi apoi se aşază câte o lingură de amestec şi se înfăşoară în foile de viţă;

Pe fundul oalei se pune o foaie de varză, şi peste aceasta se aşază în rânduri suprapuse sarmalele bine înfăşurate;
Peste ele se pune apă, se pune sucul de roşii şi o foaie de dafin. Se fierb la foc mic cca o oră şi jumătate.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro