Morcovul
Usor de pastrat, cu o textura crocanta si un gust dulce, morcovii sunt preferati atat de adulti cat si de copii. Acestia au o radacina groasa, carnoasa si colorata, care creste in pamant, iar la suprafata se termina cu frunze verzi.
Usor de pastrat, cu o textura crocanta si un gust dulce, morcovii sunt preferati atat de adulti cat si de copii. Acestia au o radacina groasa, carnoasa si colorata, care creste in pamant iar la suprafata se termina cu frunze verzi.Informatii nutritionale
Morcovii sunt surse extraordinare de antioxidanti si totodata sunt cea mai bogata sursa de provitamina A. Antioxidantii din morcov ajuta la prevenirea afectiunilor cardiovasculare, cancerului si imbunatatesc vederea, mai ales pe cea nocturna. De asemenea, aceste legume contin si vitamina C, vitamina K, fibre si potasiu.
Tabel nutritional
1 morcov (122 grame) are 52,46 calorii. | ||
Nutrienti | Cantitatea | Cat la % asigura din necesarul zilnic? |
vitamina A | 34317.40 IU | 686.3 % |
vitamina K | 16.10 mcg | 20.1 % |
vitamina C | 11.35 mg | 18.9 % |
fibre | 3.66 g | 14.6 % |
potasiu | 394.06 mg | 11.3 % |
vitamina B6 | 0.18 mg | 9.0 % |
magneziu | 0.17 mg | 8.5 % |
molibden | 6.10 mcg | 8.1 % |
vitamina B1 | 0.12 mg | 8.0 % |
vitamina B3 | 1.13 mg | 5.6 % |
fosfor | 53.68 mg | 5.4 % |
magneziu | 18.30 mg | 4.6 % |
folati | 17.08 mcg | 4.3 % |