5. Tort de ciocolată şi cremă de cocos - video Deliciously Ella


Ai nevoie de:
3 cartofi dulci 1 cană cu migdale 1 cană cu nuci româneşti sau pecan 1 cană cu făină de hrişcă 1 cană de curmale 1/2 cană cu apă 1/4 cană cu miere de albine 3 linguri cu cacao 1 lingură cu scorţişoară.
Pentru glazura de cocos ai nevoie de:
3 căni cu lapte de cocos gras, ţinut la congelator 2-3 ore înainte de a-l folosi 1/4 cană cu miere de albine 1 linguriţă cu scorţişoară 1 cană cu seminţe de rodie.

Preîncălzeşte cuptorul la 180 de grade Celsius.
Cartofii dulci se curăţă, se taie în cuburi şi se pun la fiert la abur într-o oală în care ai pus de două degete apă. În 20 de minute vor fi moi.
Migdalele şi nucile se mixează în robotul de bucătărie până când se transformă în făină, după care se amestecă cu scorţişoara, mierea de albine şi făina de hrişcă, amestecând bine.
Cartofii dulci fierţi se amestecă în robotul de bucătărie împreună cu curmalele şi apa, până când obţii o pastă delicioasă.

Se amestecă această pastă cu amestecul de făină.
Se separă amestecul in două tăvi rotunde, unse în prealabil cu puţin ulei.
Se lasă la cuptor aproximativ 30 de minute sau până când iese perfect testul cu scobitoarea. Apoi se lasă la răcit.
Între timp se face crema de cocos, amestecând cu mixerul grăsimea de cocos care se adună deasupra cutiei. Vei obţine o frişcă de cocos pe care o amesteci cu miere şi scorţişoară. Se lasă la congelator timp de 20 de minute.
Se pune jumătate de cremă între cele două blaturi de tort împreună cu jumătate din seminţele de rodie, după care cu cealaltă cremă se ornează tortul.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro