Dr. Oz: 9 metode simple ca să mănânci grăsimi sănătoase zilnic
Nucile, somonul, avocado, uleiul de măsline şi seminţele de in trebuie să se regăsească în dietă, deoarece conţin acizi graşi omega-3 cu efect benefic pentru corp.
Grăsimile sănătoase sunt importante în cadrul unei diete echilibrate. Nu te lăsa înşelată de faptul că se numesc grăsimi pentru că ele acţionează cu totul altfel asupra siluetei spre deosebire de grăsimile saturate care provin din produsele de origine animală.
Există mai multe tipuri de grăsimi: grăsimi simple şi grăsimi complexe. Grăsimile simple sunt de două feluri: grăsimi saturate (care conţin o cantitate mare de acizi graşi saturaţi şi la temperaturi scăzute - la frigider - sunt solide) şi grăsimi nesaturate care conţin o cantitate mare de acizi graşi nesaturaţi (care chiar la temperaturi scăzute sunt lichide sau tartinabile).
Din grupul grăsimilor nesaturate fac parte şi acizii graşi esenţiali (Omega 3 şi Omega 6, care nu pot fi sintetizaţi în organism). Acestea au o importanţă majoră pentru organism şi trebuie să avem grijă să le includem în alimentaţie în cantităţi suficiente.
Există mai multe tipuri de grăsimi: grăsimi simple şi grăsimi complexe. Grăsimile simple sunt de două feluri: grăsimi saturate (care conţin o cantitate mare de acizi graşi saturaţi şi la temperaturi scăzute - la frigider - sunt solide) şi grăsimi nesaturate care conţin o cantitate mare de acizi graşi nesaturaţi (care chiar la temperaturi scăzute sunt lichide sau tartinabile).
Din grupul grăsimilor nesaturate fac parte şi acizii graşi esenţiali (Omega 3 şi Omega 6, care nu pot fi sintetizaţi în organism). Acestea au o importanţă majoră pentru organism şi trebuie să avem grijă să le includem în alimentaţie în cantităţi suficiente.