Dr. Oz: 9 metode simple ca să mănânci grăsimi sănătoase zilnic

Nutritie / De Ioana Maroşan, 16.02.2015

Nucile, somonul, avocado, uleiul de măsline şi seminţele de in trebuie să se regăsească în dietă, deoarece conţin acizi graşi omega-3 cu efect benefic pentru corp.

Grăsimile sănătoase sunt importante în cadrul unei diete echilibrate. Nu te lăsa înşelată de faptul că se numesc grăsimi pentru că ele acţionează cu totul altfel asupra siluetei spre deosebire de grăsimile saturate care provin din produsele de origine animală.

Există mai multe tipuri de grăsimi: grăsimi simple şi grăsimi complexe. Grăsimile simple sunt de două feluri: grăsimi saturate (care conţin o cantitate mare de acizi graşi saturaţi şi la temperaturi scăzute - la frigider - sunt solide) şi grăsimi nesaturate care conţin o cantitate mare de acizi graşi nesaturaţi (care chiar la temperaturi scăzute sunt lichide sau tartinabile).


Din grupul grăsimilor nesaturate fac parte şi acizii graşi esenţiali (Omega 3 şi Omega 6, care nu pot fi sintetizaţi în organism). Acestea au o importanţă majoră pentru organism şi trebuie să avem grijă să le includem în alimentaţie în cantităţi suficiente.

Recomandările celebrului Dr. Oz pentru a introduce aceste grăsimi în meniu

1. Optează pentru ulei în loc de unt

Dacă o reţetă necesită puţin ulei pentru a căli rapid alimentele, Dr. Oz recomandă folosirea uleiului de rapiţă şi de soia. Este de preferat să alegi uleiurile vegetale care au omega-3 în defavoarea untului care conţine grăsimi nesănătoase.

2. Mănâncă zilnic un sfert de avocado

Acest fruct nu este numai bogat în grăsimi sănătoase, ci asigură şi un plus de fibre şi acid folic, explică specialistul. De asemenea, fiind bogat în grăsimi bune mononesaturate, avocado ajută şa o absorbţie mai bună a licopenului şi betacarotenului din roşii, spanac şi morcovi. Adaugă câte un sfert de avocado în salatele de crudităţi, peste omleta cu verdeţuri sau în smoothie.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro