3. Consumă seminţe de in măcinate
Sunt bogate în fibre şi acizi graşi omega-3, favorizând o bună digestie şi menţinând astfel nivelul optim al colesterolului. Presară câte o lingură de seminţe de in măcinate peste terciul de ovăz de la micul dejun sau în smoothie şi salate de crudităţi. Poţi să foloseşti şi uleiul de in pentru salate.
4. Alege nucile româneşti
Au un conţinut mare de grăsimi omega-3, proteine, antioxidanţi, mangan şi cupru. Un pumn mic de nuci consumat zilnic aduce numai beneficii asupra sănătăţii. Foloseşte-le ca gustare între mesele principale, peste terciul de ovăz de la micul dejun sau în salatele de legume.
5. Consumă migdale crude
Şi acestea au un conţinut ridicat de acizi graşi omega-3 şi vitamina E, asigurând corpului energie. Nu ezita să consumi un pumn mic de migdale crude ca gustare între mesele principale. Sau poţi să prepari unt de migdale pe care să-l consumi pe felii de măr sau o felie de pâine integrală prăjită.