Foto: brightside.me

Al treilea tip de masaj se face sub buric, plasând patru degete sub el pentru a stabili zona care trebuie masată. Fix sub degetul mic este punctul care trebuie presat şi masat timp de 2-3 minute în sensul acelor de ceas şi în sens invers. Acest masaj stimulează puternic sistemul digestiv şi dacă este efectuat corect te va scăpa de senzaţia de balonare.


Pe lângă aceste tehnici de masaj care au rolul de a îmbunătăţi digestia mai poţi să urmezi câteva sfaturi care te ajută să previi balonarea:

2. Bea pe stomacul gol un pahar de apă călduţă cu lămâie

Acest obicei pe care este bine să-l aplici în fiecare dimineaţă cu 15-30 de minute înainte de a lua micul dejun va regla secreţia acidului gastric, eliminând astfel riscul de a avea arsuri stomacale şi va preveni formarea gazelor intestinale.


3. Nu consuma lapte sau cafea la micul dejun

Laptele stimulează secreţia acidului gastric şi creşte aciditatea în corp. Chiar dacă multă lume se gândeşte la lapte ca fiind un aliment uşor, acest lucru nu este deloc adevărat, el fiind destul de greu de digerat. În schimb este mult mai bine să optezi pentru iaurt simplu sau chefir, deoarece acestea conţin probiotice care reglează digestia. Nici cafeaua nu este tocmai prietenoasă cu sistemul digestiv, astfel că dacă o bei dimineaţa vei resimţi mai intens senzaţia de balonare pe parcursul zilei.



4. Nu consuma lichide în timpul mesei

Lichidele pe care le bei în timp ce mănânci vor dilua acidul gastric şi împiedică enzimele să digere eficient alimentele consumate. Astfel împiedici digestia, alimentele ajung să fermenteze şi se formează gaze şi apare senzaţia de balonare.


5. Nu consuma alcool pe stomacul gol

Acest obicei va stimula producerea acidului gastric care în absenţa alimentelor va încetini funcţionarea stomacului. Dacă este consumat în cantităţi mari şi frecvent, alcoolul distruge flora intestinală şi digestia va fi mult îngreunată.



6. Bea ceai de ghimbir

Ghimbirul calmează stomacul şi reduce gazele intestinale.


7. Fereşte-te de prăjeli, dulciuri şi alimente grele

Acestea stau mult timp în intestine, deoarece sunt digerate greu şi favorizează formarea gazelor intestinale.


8. Nu exagera cu alimentele bogate în fibre

Leguminoasele, legumele şi fructele sunt foarte sănătoase, însă nu înseamnă că trebuie să le consumi în cantităţi exagerate. Două porţii de fructe pe zi sunt suficiente pentru a furniza corpului fibrele necesare. De asemenea, legumele trebuie să ocupe mai mult de 60% din farfuria ta, însă alege-le să fie diverse şi consumă-le în cantităţi normale.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro