Alimentele fermentate, o nouă tendinţă în nutriţie. La ce te ajută?
Varza murată este una dintre cele mai bogate surse de probiotice pe care o avem la îndemână în această perioadă. Consumul zilnic aduce numai beneficii.
Alimentele fermentate natural au căpătat din ce în ce mai multă importanţă în ultima vreme, datorită conţinutului de probiotice şi substanţe nutritive care rezultă în urma procesului de fermentare. Astfel că nu trebuie să ocoleşti varza murată, însă este de preferat să nu o cumperi pe cea pasteurizată din comerţ care nu aduce la fel de multe beneficii.
Alimentele fermentate natural se păstrează multă vreme datorită acidului lactic care se formează şi acţionează ca un conservant natural, susţin experţii. În timpul procesului de fermentare se dezvoltă bacteriile bune care sunt un adevărat miracol pentru digestie.
1. Îmbunătăţesc digestia
2. Prin fermentare, alimentele sunt mult mai uşor de digerat
3. Întăresc sistemul imunitar
4. Favorizează absorbţia altor nutrienţi esenţiali pentru corp
5. Aduc un aport însemnat de bacterii bune.
Alimentele fermentate natural se păstrează multă vreme datorită acidului lactic care se formează şi acţionează ca un conservant natural, susţin experţii. În timpul procesului de fermentare se dezvoltă bacteriile bune care sunt un adevărat miracol pentru digestie.
La ce te ajută alimentele fermentate?
1. Îmbunătăţesc digestia
2. Prin fermentare, alimentele sunt mult mai uşor de digerat
3. Întăresc sistemul imunitar
4. Favorizează absorbţia altor nutrienţi esenţiali pentru corp
5. Aduc un aport însemnat de bacterii bune.