6 produse alimentare periculoase pe care nu ar trebui să le cumperi
Dietă & Fitness · Nutritie / 16.04.2018

Știi deja care sunt cele mai nesănătoase alimente. Pe această listă sunt incluse chipsurile, sucurile carbogazoase, mezelurile și produsele intens procesate.

Dar unele produse alimentare ar putea părea inofensive la prima vedere, pentru ca în realitate să fie deosebit de periculoase. Iată câteva dintre alimentele pe care nu ar trebui să le consumi:

Surimi

Mai sunt numite crochete de crab, dar aceste produse alimentare nu au de obicei nicio legătură cu crabul. Sunt obținute din amestec de carne de pește și o mulțime de alți aditivi, de la gluten, amidon, arome sau conservanți. Este un produs intens procesat, care poate fi deosebit de periculos pentru sănătate. Nu ar trebui să cumperi niciodată astfel de produse din supermarket.

Produse din pește în ambalaje de plastic

Probabil ai observat că pe rafturile cu produse din pește se află diverse preparate precum pește marinat, pește în saramură sau în diverse alte sosuri. Dacă îți plac astfel de produse, nu ar trebui să le alegi niciodată pe cele în ambalaje din plastic. Pentru că nu pot fi sterilizate corespunzător, acestea au o durată mai scurtă de viață și de obicei conțin conservanți. Optează pentru cele în conservă sau în borcane din sticlă. 

Alimente afumate

Produsele afumate din carne și pește sunt populare în întreaga lume pentru aroma lor. Dar există numeroase dezbateri cu privire la efectele nocive pe care le au substanțele din fum pentru sănătate. De asemenea, pentru a produce alimente la scară industrială, în unele cazuri procesul natural de afumare este sărit complet, iar unele produse alimentare conțin substanțe sintetice care le oferă aroma de fum. 

Jeleurile

Jeleurile sunt obținute de obicei dintr-o combinație de gelatină de origine animală, coloranți, arome sintetice și conservanți. Astfel de gustări dulci nu îți oferă niciun beneficiu nutritiv, ci pot fi periculoase pentru sănătate, în special în cazul copiilor. 

Fulgii de porumb

Atunci când cumperi fulgi de porumb, trebuie să citești cu atenție eticheta și să verifici lista ingredientelor, dar și modul în care au fost obținuți. Evită fulgii de porumb care conțin o cantitate mare de zahăr, dar și pe cei care au fost prăjiți în ulei. Zahărul și uleiul îi transformă într-o bombă calorică și într-un produs periculos pentru sănătate.

Măslinele negre

În mod natural, măslinele nu au culoarea perfect neagră pe care o cunoaștem din rafturile magazinelor. De fapt, nu există măsline negre. Atunci când sunt coapte, măslinele au o culoare violet închis sau maro închis. Măslinele negre sunt de fapt măsline verzi colorate cu ajutorul unor substanțe, cel mai des folosită fiind gluconatul feros.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro