Efectele benefice ale ceaiului alb sunt cunoscute in Asia de mii de ani. Pe langa modul obisnuit de consumare, in prezent poti beneficia de efectele ceaiului alb prin intermediul cremelor de remodelare
Efectele benefice ale ceaiului alb sunt cunoscute in Asia de mii de ani. Pe langa modul obisnuit de consumare, in prezent, poti beneficia de efectele ceaiului alb prin intermediul cremelor de remodelare corporala care includ in compozitia lor extracte de ceai alb.
Ceaiul alb este obtinut din mugurii arbustului de ceai - Camelia sinensis. Pentru ca la inceputul stadiului de dezvoltare mugurii sunt acoperiti de un puf alb, acesta a capatat denumirea de ceai alb.
Supus unui numar mult mai mic de procedee de procesare (comparativ cu alte tipuri de ceai), ceaiul alb poate avea o putere antioxidanta de zece ori mai mare decat vitamina E.
Puterea antioxidanta este data de concentratia impresionanta de polifenoli si catehine, doua tipuri de antioxidanti extrem de eficienti in lupta cu radicalii liberi.
Catehinele sunt recunoscute pentru efectele lor benefice in arderea grasimilor si pentru proprietatea de a stimula repartizarea uniforma a grasimilor in organism, ceea ce are ca efect reducerea depunerilor de grasime in anumite zone ale corpului (abdomen, solduri, coapse etc).
Antioxidantii impiedica formarea radicalilor liberi, elemente care determina imbatranirea prematura a celulelor. Alte efecte benefice ale ceaiului alb asupra sanatatii sunt cresterea densitatii osoase, imbunatatirea sistemului imunitar si scaderea tensiunii arteriale.
Cu toate ca este o planta extrem de benefica pentru organism, ceaiul alb poate avea si efecte negative, daca este consumat in cantitati mari.
Un astfel de efect "advers" este scaderea capacitatii organismului de a asimila eficient fierul din alimente. Pentru persoanele care sufera de anemie feripriva (deficienta de fier), consumul excesiv de ceai alb poate fi daunator.
O veste buna este includerea extractului de ceai alb in cremele destinate remodelarii corporale si scaderii tesutului adipos in zonele in care acesta tinde sa se formeze de obicei, in cazul femeilor: abdomen, fese si coapse. Includerea extractului de ceai alb intr-o crema pentru remodelare corporala iti ofera posibilitatea de a beneficia de proprietatile benefice ale acestuia fara a implica posibilele efecte adverse ale consumului in exces de ceai.
Primesti tot ce e mai bun din ceaiul alb exact acolo unde ai nevoie cel mai mult: in zonele cu "probleme", adica cele cu tesut adipos in exces.
Ceaiul alb are un dublu efect: pe de o parte, reduce dimensiunea moleculelor de grasime din celulele tesutului gras subcutanat din profunzime, iar pe de alta parte, incetineste regenerarea acestora, determinand, in timp, micsorarea numarului celulelor de grasime.