Trufe tavalite delicioase
Desert / 07.02.2013

Ingrediente

3 oua (galbenusurile), 100 ml lapte, 3 linguri de cacao, 7 linguri de zahar, un pachet de unt, 100 g nuca macinata, 2 fiole de esenta de rom si una de vanilie, o punga mica de lapte praf (130 gr).
Pentru umplutura (optional): afine din dulceata sau visine din visinata, alune, migdale (eu am umplut trufele cu afine din dulceata).
Pentru ornat: nuca de cocos si nuca macinata prin care tavalim trufele.

Mod de preparare

Va invit la o portie de trufe tavalite delicioase, un desert cremos si savuros!
Galbenusurile se mixeaza cu zaharul, apoi se adauga laptele, laptele praf si cacaua. Se lasa pe foc si se amesteca continuu pana capata consistenta mierii. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.
Untul se freaca spuma si se scoate apa din el. Punem cu lingura treptat din crema racita, peste unt, omogenizam, apoi adaugam esentele si o parte din nuca macinata (pastram si pentru decor). Dam la frigider 30 de minute.
Din crema facem niste bilute pe care le umplem cu ce vrem (eu le-am umplut cu afine), dupa care le tavalim prin nuca de cocos si nuca macinata.

Se dau la rece inainte de servire.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro