Trufe de ciocolata alba si fructul pasiunii
Desert / 09.02.2013

Ingrediente

250 gr ciocolata alba 8 bucati fructul pasiunii (maracuja) 30 ml smantana pentru frisca 20 gr unt cacao

Mod de preparare

Se taie fructele pasiunii in doua si se scoate miezul intr-o sita deasa. Se freaca cu o lingura pulpa in sita pana raman doar samburii negri si in bolul de dedesubt s-a adunat sucul galben. Ar trebui sa colectati cam 100 ml suc.Se pune sucul intr-o craticioara la fiert si se fierbe 5 minute, pana se reduce la jumatate. Masurati 50 ml suc redus. Se incalzeste usor smantana. Intr-un bol asezat pe abur se topeste ciocolata alba rupta bucati. Se adauga sucul si smantana peste ciocolata si se amesteca cu telul pana e omogen. Se ia vasul de pe abur si se amesteca cu telul 1 minut, sa se aereze bine ciocolata. Se adauga untul taiat cubulete, in transe, si se amesteca pana e topit. Se acopera bolul cu folie de plastic, care sa vina in contact cu crema preparata. Se lasa cateva ore la racit (eu am lasat peste noapte). Se ia cu lingurita din aluatul rezultat si se modeleaza bile. Se pastreaza trufele la frigider pana in momentul servirii. In momentul servirii se scot trufele din frigider si se dau prin cacaco.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro