Ingrediente
500 g de faina,30 g drojdie,25 g zahar,5 oua (2 pentru aluat,2 la umplutura,1 pentru uns)150-200 ml lapte,50ml ulei,1 lingura coaja de lamaie,1 lingura coaja de portocala,500g branza proaspata de vaci,50g stafide,sare.
Mod de preparare
Se face o maia din drojdia desfacuta cu o lingura de zahar, 2-3 linguri de lapte si 1-2 linguri de faina. Se amesteca bine pana se formeaza o pasta. Se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul, adica aproximativ 1h. Intr-un vas se cerne faina, se presara o lingurita rasa de sare, 1-2 linguri de zahar, 2 oua mici, coaja de lamaie si portocala. Se toarna maiaua peste toate aceste ingrediente si se framanta bine, adaugand laptele si uleiul, pana se desprinde aluatul de pe mana. Lasi la crescut la loc caldut si acoperi bine. Intre timp pregatesti umplutura de branza: amesteci branza dulce cu cele doua oua, zaharul, cam 200g si stafidele spalate si curatate de codite. Pregatim tavile. Dupa ce aluatul a crescut, se imparte in bucati egale. Se intind cu sucitorul, se formeaza cercuri, se taie raze, se aseaza umplutura si se formeaza placintele sub forma de trandafirasi. Se aseaza trandafirasii in tavi, se mai lasa putin la crescut (15min), timp in care se ung cu ou batut. Se coc la cuptor la foc potrivit pana se rumenesc.