Tortulet inimioara cu capsuni
Desert / 07.02.2013

Ingrediente

BLAT: 200 g biscuiti 50 g margarina 80-100 ml lapte 100 g zahar tos 1 lingura cacao o lingura cu stafide 2-3 cuburi rahat CREMA VANILIE: 1 plic budinca vanilie Dr Oetker 2 linguri margarina 200 ml lapte 4 linguri zahar tos DECOR: 150 g capsuni proaspete 1 plic jelee Dr Oetker 3-4 linguri zahar 100 ml apa 100 g ciocolata alba 100 g ciocolata neagra

Mod de preparare

BLAT: Se pune laptele la fiert,iar cand incepe sa fiarba adaugam zaharul,cacaua,margarina,stafidele si rahatul taiat bucatele.Se raceste compozitia si se amesteca cu biscuitii zdrobiti bine. CREMA VANILIE: Se fierbe laptele. Praful de budinca se amesteca cu zaharul si 2-3 linguri de lapte rece,apoi se pune in laptele care fierbe. Se amesteca compozitia cu telul ,iar cand incepe sa se ingroase se ia de pe foc. Dupa ce s-a racit,se adauga margarina si se amesteca bine. DECOR: Oprim 3 capsuni mai marisoare,iar restul le transformam in piure. Praful de jelee se amesteca cu zaharul ,se dizolva cu putina apa. Intr-un ibric se pun 100 ml apa sa fiarba si se adauga jeleu dizolvat. Se fierbe pana s-a topit zaharul. Cand s-a racit usor jeleul se amesteca cu capsunile piure. Ciocolata neagra se topeste,iar din ciocolata alba topim cat sa tapetam cele 3 capsuni,restul se rade. ASAMBLARE: Intr-o forma de tort inimioara cu pereti detasabili ,punem compozitia de blat si presam bine cu lingura. Peste blat turnam crema de vanilie ,apoi tinem la frigider pana se intareste crema. Scoatem tortuletul si turnam deasupra cremei jeleul incalzit usor si lasam la rece pana se intareste jeleul. Dupa intarirea jeleului,scoatem partea detasabile a formei de tort . Tapetam cele 3 capsuni oprite cu ciocolata alba topita si le asezam pe tort. La final sprituim tortuletul cu ciocolata neagra topita si presaram deasupra tortului ciocolata alba.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro