TORTUL INDRAGOSTITILOR
Desert / 11.02.2013

Ingrediente

6 oua, 300g.zahar, 2 linguri apa, 600g.faina, 1 praf de copt, 350g.frisca dulce, 3 kiwi, 10 capsuni, 3 jumatati de piersici din compot, 500g.masa de martipan roz (din comert);

Mod de preparare

1.Ouale se bat cu zaharul si cu 2 linguri de apa.Se cerne faina cu praful de copt si se incorporeaza in compozitia de oua. 2.Cuptorul se incinge la 180*C.Aluatul se pune intr-o forma de inima si se coace 20-25 de minute.Se scoate si se lasa sa se raceasca cel putin o ora. 3.Frisca se bate bine. 4.Blatul de tort se taie in doua, pe orizontala apoi se insiropeaza cu siropul din compotul de piersici.1/2 din cantitatea de frisca se pune peste primul blat, se repartizeaza fructele:kiwi si piersicile taiate felii iar capsunile in jumatati.Se acopera cu restul de frisca.Se pune al doilea blat, se insiropeaza si se pune la rece o ora. 5.Aluatul de martipan ,cumparat din comert, de la cofetarie, se framanta putin, se intinde cu vergeaua si se acopera tortul, apoi se orneaza dupa plac

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro