Tort"Cos cu trandafiri"
Desert / 15.02.2013

Ingrediente

Blat: 10 oua,10 linguri apa,10 linguri zahar,20 linguri faina,1 praf de copte si coaja de la o portocala Crema Ganache din 400ml frisca si 400 gr ciocolata.

Mod de preparare

Se bat bine albusurile,apa si coaja de portocala Se adauga apoi cele 10 linguri de zahar si continuam sa batem pana se topeste zaharul Amestecam si galbenusurile.Apoi adaugam faina si praful de copt amestecand usor de jos in sus,pana se incorpreaza toata faiana.Se pune in forma si se coace la foc mic 30-40min. Dupa ce s-a racit am taiat blatul pe doua locuri obtinand 3 foi.Am folosit la insiropat un sirop din apa zahar si esenta de rom. Frisca se pune pe foc impreuna cu ciocolata si se amesteca incontinuu pana ce aceasta din urma se topeste,apoi o lasam la rece cateva ore.O mixam bine pana devine spumoasa.Vom obtine o crema delicioasa si foarte spumoasa. Am ornat cu frisca alb si roz si decoruri din pasta de lapte praf.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro