Tort Valentine's Day
Desert / 07.02.2013

Ingrediente

Blat. 6 oua 6 linguri faina 3 linguri cacao 4 linguri ulei 1 praf de copt 6 linguri zahar Crema: 300g ciocolata cu lapte 100 ml frisca lichida+250 1 iantritor de frisca 2 linguri zahar Decor: 15og ciocolata 50 ml frisca lichida 500 frisca 2 intaritoare de frisca 4 linguri zahar bombonele Sirop: 100 zahar 1 esenta rom 150 ml apa

Mod de preparare

Blat: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat bine de tot spuma,se adauga zaharul se mai bate putin. Galbenusurile se amesteca cu uleiul . Se amesteca usor cu o spatula galbenusurile cu albusurile batute spuma. Se adauga faina,cacaua si prafu de copt cernute. Se amesteca usor. Se pregateste o tava (in forma de inima)se pune compozitia si se coace 30-35 minute la 170 grade. Se lasa la racit,se taie in doua. Crema: Se rup bucatele ciocolata si se topeste cu frisca lichida. Se lasa la racit. Frisca 250 ml se bate bine cu 2 linguri de zahar si intaritorul. Sirop: Se caramelizeaza zaharul,se stinge cu apa,se lasa la racit.Se pune esenta de rom. Asamblare tort: Blatul de tort racit si taiat. Se aseaza blatul de tort pe un platou,se insiropeaza bine cu sirop Se pune putina frisca batuta pe blatul insiropat. Se face om mica bordura din frisca pe marginea blatului. In mijloc se pune ciocolata topita si racita. Se complecteaza cu frisca ramasa peste ciocolata. Se pune al doilea balt de tort,se insiropeaza bine de tot. Se decoreaza cu ciocolata topita si se imbraca cu frisca. Pentru decor am folosit bombonele arginti. Pofta buna!

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro