Tort Le Rouge et Le Noir
Desert / 07.02.2013

Ingrediente

12 linguri de faina, un praf de copt, 4 oua, 150 ml de lapte, 250 gr de unt, 1/2 kg de capsuni, 7 linguri de zahar, o lingura de cacao, 180 gr de ciocolata neagra, o ceasca sirop de capsuni, o jumatate de ceasca de lichior de capsuni, o ceasca de apa, inca 3 linguri de zahar pentru sirop si 150 gr pentru glazura, 100 ml de apa fierbinte pentru sirop.

Mod de preparare

Blatul l-am facut asa:

Am pus intr-o craticioara laptele cu zaharul, cacaua si untul (200 gr doar, restul de 50 de gr. l-am folosit la glazura/topping) si am pus pe foc lasand sa fiarba pana se ingroasa.
Am separat galbenusurile de albusuri si le-am frecat putin cu o lingura de lemn, dupa care, am adaugat galbenusurile la compozitia din craticioara.

Albusurile le-am batut spuma, iar apoi am incorporat faina si praful de copt, amestecand cu grija de jos in sus cu lingura de lemn. Am incorporat apoi la compozitia cu galbenusuri.
Am uns o forma rotunda de tort cu unt si am asezat aluatul in tava. Am dat la cuptor pentru 30-35 de minute.
Am asteptat sa se raceasca, dupa care l-am taiat in 2 parti si m-am apucat sa pregatesc siropul.
Siropul l-am facut asa: Am fiert 100 ml de apa si am amestecat cu lichiorul, siropul de capsuni si 3 linguri de zahar si am mai lasat un pic pe foc cat sa se topeasca zaharul.
Am stropit prima parte de blat cu sirop, dupa care am pregatit capsunile. Le-am spalat, le-am rupt coditele si le-am taiat in 2 sau mai multe felii in functie de marimea lor. Am asezat 2 randuri de felii de capsuni pe blat si am pastrat cateva si pentru ornat.
Am asezat cea de-a doua parte de blat si am stropit-o si pe aceasta cu sirop.
Glazura (topping-ul):

Am fiert 100 ml de apa cu 5 linguri de zahar pana cand s-a legat ca o dulceata.
Ciocolata neagra am dat-o pe razatoarea mare, dupa care am topit-o in baigne-marine, dar am pastrat putin si pentru decor.
Am amestecat apoi siropul de zahar cu ciocolata topita si am adaugat 50 de gr de unt, amestecand continuu si energic si cu cratita pe foc.
Am turnat topping-ul peste blat si am ornat cu felii de capsuni si ciocolata rasa.
Am dat tortul la rece inainte de servire.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro