Tort inima de capsuni
Desert / 10.02.2013

Ingrediente

Pentru pandispan: 200 gr faina 00. 50 gr amidon. un plic de praf de copt. 4 oua proaspete. 200 ml ulei de orez sau de floarea soarelui. coaja rasa de la 2 lamai. jumate de pastaie de vanilie. 5 linguri de limoncello. Pentru baia de limoncello: 300 ml apa. 100 gr zahar dupa gust. 5 linguri de limoncello. Pentru crema patisera cu limoncello: 500 ml lapte. 3 galbenusuri. 100 gr zahar. coaja de lamaie rasa. o pastaie de vanilie sau esenta de vanilie. 50 gr amidon. 200 ml frisca pt batut. 3 linguri de limoncello. Pentru decor: 500 gr capsuni. un plic de gelatina. frisca daca dorim pt partile laterale.

Mod de preparare

Pregatirea pandispanului e simpla:batem bine albusurile cu 100 gr de zahar si un pic de sare pana devine spuma. Galbenusurile le frecam cu zaharul pudra si apoi adaugam si uleiul treptat ca la maioneza, devine o crema. Adaugam si coaja de lamai rase, vanilia si amestecam si albusurile invartind de jos in sus cu grija. Apoi adaugam si faina si amidonul si praful de copt dat prin sita, limoncello la urma. Compozitia o turnam in forma tapetata cu ulei si faina, dam la cuptor 35 minute la 180 grade. Pregatim si baia de limoncello amestecam ingredientele,apa zahar si limoncello intr-un bol- Pregatim si crema patisera:batem bine galbenusurile cu zaharul pana devine spuma, adaugam si coaja de lamaie rasa, pulpa de vanilie sau esenta si amidonul dat prin sita, amestecand pana se incorporeaza bine. Punem pe foc laptele cu o coaja de lamaie si pastaia care ne-a ramas, 2 linguri de limoncello daca dorim si lasam sa se incalzeasca bine, apoi adaugam la compozitia de oua cu un polonic incet incet si amestecand foarte bine ca sa nu faca cocoloase. Trebuie un pic de rabdare dar iese. Cand s-a treminat laptele din cratita atunci varsam toata compozitia inapoi in cratita si lasam pe foc invartind bine pana se ingroasa un pic, apoi o turnam intr-un bol la racit si acoperit cu folie transparenta. Daca vrem intre timp putem sa mai amestecam ca sa se raceasca mai repede, la urma cand s-a racit bagam mixerul un minut ca sa trezim crema, apoi adaugam si frisca care am batut-o in prealabil cu un pic de zahar si amestecam incet incet pana se amalgameaza crema. Daca vrem o aroma mai tare adaugam si 2-3 linguri de limoncello la urma. Lasam la odihnit pana asamblam tortul. Asamblarea:o felie de pandispan udat cu baia de limoncello, crema patisera, capsuni taiati bucatele, iar felie de pandispan udat si crema, apoi capsunii taiati pe jumate si aranjati, gelatina la urma ca sa nu se oxideze caspunii si sa dureze cat mai mult. Dar problema e ca nu dureaza, se tremina repede, e si normal! Deci...Pofta mare!

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro