tort diplomat
Desert / 26.06.2013

Ingrediente

1 kg.samantana,200.gr.capsuni,6 oua,8 linguri de zahar,3 plicuri gelatina,3 linguri de faina,esente,kiwi 200 ml.lapte fiert

Mod de preparare

punem in robot smantana si 4-5 linguri de zahar si facem frisca si o impartim,3/4 o punem intr-un vas ,peste care adaugam lapte fiert rece din frigider ,3 galbenusuri si gelatina inmuiata cu apa calduta ca de vara,esente,punem apoi vasul in alt vas cu apa calda si mixam pana se face o pasta suficient de groasa, luam 1/4 din comozitie si punem peste ea capsunile mixate foarte bine si mai mixam in continuare pana se obtine tot asa o pasta bine legata.,Separat facem blatul de tort din 3 oua ,3 linguri de zahar ,trei linguri de faina,esenta de rom si un praf de copt stins cu otet.Cand blatul este gata in taiem in doua si punem intr-un fas cu fund detasabil o bucata din blat turnam peste el compozitia intaii cea de culoare alba si apoi cea de culoare roz,mai punem iarasi un blat de tort si dam la vasul la frigider pentru jumatate de zi,in frigider nu in congelator.Scoatem vasul d ela frigider si detasam de vas si ornam tortul cu frisca ramasa ,peste care adaugam fructe in cazul nostru kiwi.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro