Tort Diplomat
Desert / 09.02.2013

Ingrediente

-300 g zahar + 3 linguri -250 ml lapte -3 oua -2 plicuri cu zahar vanilat -30 g gelatina (3 plicuri) -800 g smantana -un compot de ananas (sau alte fructe) cu tot cu zeama -50 g stafide -1 kiwi -15 piscoturi

Mod de preparare

Puneti la fiert laptele cu 300 g zahar. Bateti bine bine ouale pana devin spumoase. Cand laptele fierbe si zaharul este topit adaugati treptat ouale amestecand usor. Lasati compozitia pe foc mic pana da 2-3 clocote (in jur de 10 minute). Amestecati mereu. Intr-un ibric puneti gelatina si 75 ml compot de ananas. Puneti ibricul intr-un vas cu apa pe foc pana gelatina se lichefiaza. Turnati putin cate putin amestecand peste compozitia de sus. Luati spuma de pe foc si lasati-o la racit. Bateti smantana cu cele 3 linguri de zahar. Adaugati-o in compozitia cu oua (cand ajunge la temperatura camerei). Adaugati si stafidele. Imbracati o forma de tort cu folie. Pe fundul formei puneti felii de kiwi. Turnati jumatate de compozitie si presarati cu bucati de ananas, turnati si restul compozitiei, adaugati si restul de ananas. Inmuiati piscoturile in zeama de la compot (cat a ramas de la gelatina este suficienta) si apasati-le peste crema. Acoperiti cu un platou inveliti in folie si dati forma la frigider pentru 2-3 ore, apoi rasturnati-o. De data aceasta m-am incapatanat si nu am pus folie pe forma. M-am chinuit putin sa rastorn tortul, de aceea va recomand sa o folositi. Cu ajutortul ei imediat se rastoarna. Taiati-l si serviti-l cu placere!

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro