Ingrediente
8 oua + 4 galbenusuri 4 pahare zahar+1 pahar zahar 100 g cacao 1 pahar apa 2 lingurite varf faina + 1 lingura faina 1 varf cutit sare 1 pachet unt + 1 lingura 1 pahar lapte 3 linguri whisky
Mod de preparare
Bateti spuma albusurile de la cele 12 oua adaugand varful de sare. Pe un bain-marie bateti cacaua cu cele 4 pahare de zahar si paharul de apa, cand incepe sa se-ncalzeasca adaugati pe rand 8 galbenusuri si amestecati pana se-ngroase, luati 4 linguri din compozitie si puneti-le deoparte. Luati de pe foc. Adaugati in compozitia ingrosata cele 2 lingurite faina si albusurile batute. Tapetati o tava cu unt si puneti hartia de copt, incingeti cuptorul la 160 grade, puneti aluatul in tava si lasati la cuptor aprox 45 min. Cand se racoreste taiati-l in 2. Sfatul meu e sa faceti crema cu 2-3 ore inainte ca sa se-ntareasca bine. Acum pentru crema luati cele 4 linguri e compozitie pastrate le puneti intr-o craticioarale puneti pe foc impreuna cu cele 4 galbenusuri, lingura de faina, paharul de lapte si paharul de lapte, lasati sa se-ngroase apoi adaugati pachetul de unt frecat bine si lasati sa se raceasca. Amestecati whisky-ul cu o lingura de apa si insiropati blaturile.Punteti jumatate de crema la mijloc si cealalta deasupra. Se lasa la rece peste noapte, se orneaza cu ciocolata rasa sau frisca amestecata cu cacao.