Tort de ciocolata
Desert / 11.02.2013

Ingrediente

8 oua + 4 galbenusuri 4 pahare zahar+1 pahar zahar 100 g cacao 1 pahar apa 2 lingurite varf faina + 1 lingura faina 1 varf cutit sare 1 pachet unt + 1 lingura 1 pahar lapte 3 linguri whisky

Mod de preparare

Bateti spuma albusurile de la cele 12 oua adaugand varful de sare. Pe un bain-marie bateti cacaua cu cele 4 pahare de zahar si paharul de apa, cand incepe sa se-ncalzeasca adaugati pe rand 8 galbenusuri si amestecati pana se-ngroase, luati 4 linguri din compozitie si puneti-le deoparte. Luati de pe foc. Adaugati in compozitia ingrosata cele 2 lingurite faina si albusurile batute. Tapetati o tava cu unt si puneti hartia de copt, incingeti cuptorul la 160 grade, puneti aluatul in tava si lasati la cuptor aprox 45 min. Cand se racoreste taiati-l in 2. Sfatul meu e sa faceti crema cu 2-3 ore inainte ca sa se-ntareasca bine. Acum pentru crema luati cele 4 linguri e compozitie pastrate le puneti intr-o craticioarale puneti pe foc impreuna cu cele 4 galbenusuri, lingura de faina, paharul de lapte si paharul de lapte, lasati sa se-ngroase apoi adaugati pachetul de unt frecat bine si lasati sa se raceasca. Amestecati whisky-ul cu o lingura de apa si insiropati blaturile.Punteti jumatate de crema la mijloc si cealalta deasupra. Se lasa la rece peste noapte, se orneaza cu ciocolata rasa sau frisca amestecata cu cacao.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro