Ingrediente
Ingrediente pentru blat: - 5 oua - 2 linguri faina - 3 linguri cacao - 5 linguri de zahar Ingrediente pentru crema: - 5 oua - 250 gr zahar - 5 linguri cacao - 250 gr unt cu grasime 80% Ingrediente pentru sirop: - 200 ml apa - 5 linguri de zahar - 1 esenta rom
Mod de preparare
Mod de preparere: Se separa albusul de galbenus, se bate spuma cu cele 5 linguri de zahar apoi se agauga in ploaie faina amestecata cu cacao si se amesteca incet. Se introduce la cuptor pana este copt. Dupa ce s-a racit blatul se taie in trei parti egale pe orizontala. Pentru crema se freaca ouale cu zaharul pe baie marie pana incepe sa scada, se adauga cacao, se mai lasa pana se incorporeaza apoi se ia de pe foc si se lasa la racit. Separat se freaca untul, iar cand crema de cacao este aproape racita se adauga peste unt cate o lingura pana cand de incorporeaza toata. Blaturile se insiropeaza cu sirop, se umplu cu crema, se imbraca tortul in ciocolata si se decoreaza dupa preferinta.