Ingrediente
600 g iaurt gras 10% grasime 200 ml.smantana pentru frisca 200 ml. frisca batuta 200 g ciocolata alba de buna calitate 700 g zmeura 1 pachet cu piscoturi 20 g gelatina sirop de zahar sau compot pentru insiropat piscoturile
Mod de preparare
Mod de preparare tort cu zmeura si iaurt: Punem gelatina sa se inmoaie, intr-o cana cu cateva linguri de apa rece. Topim ciocolata pe foc mic impreuna cu smanatana pentru frisca ; nu lasam sa fiarba. Cand se mai raceste un pic o amestecam cu gelatina si omogenizam bine. Dam la frigider, pentru o ora, sa se ingroase. Scoatem crema de ciocolata si o mixam. Adaugam iaurtul si amestecam bine. Oprim zmeura pentru ornat (cata dorim) si restul o incorporam in compozitie, amestecand usor cu o paleta. Tapetam cu folie alimentara o cratita(forma) cu diametrul de 21 cm si incepem sa punem piscoturile, trase usor prin sirop, pe fundul formei formand un blat si un gard de jur imprejurul cratitei. Turnam compozitia in mijlocul piscoturilor. Acoperim cu folie si dam la frigider pana a doua zi. Ridicam tortul cu ajutorul foliei de sub el, il asezam pe un platou si indepartam usor folia alimentara. Ungem suprafata tortului cu frisca si ornam cu zmeura. Crema va umple cam 3/4 din inaltimea piscoturilor iar diferenta, pana la varful piscoturilor, se va completa cu frisca si zmeura, la final.