Ingrediente
entru blat: 60 g de migdale pudra (merg si nuci macinate), 100 g zahar pudra (60+40), 20 g cacao, 4 albusuri, un praf de sare. Pentru mousse de ciocolata alba: 125 ml de frisca lichida, 250g ciocolata alba, 2gr gelatina, 300 ml frisc batuta (neindulcita). Pentru mousse de ciocolata cu lapte: 125 ml frisca lichida, 160 gr ciocolata cu lapte, 2 gr gelatina, 100 ml frisca batuta (neindulcita). Pentru mousse de ciocolata amaruie: 125 ml de frisca lichida, 200 g ciocolata amaruie, 110 ml frisca batuta, 2 gr gelatina
Mod de preparare
Amestecati migdalele cu 60 g zahar pudra si cacaoa. Albusurile se bat spuma cu 40 g de zahar si un varf de sare. Se toarna amestecul de migdale si se amesteca usor sa nu se lase compozitia. Se rastoarna intr-o forma detasabila si se da la cuptorul preincalzit la 200 grade Celsius, pentru 15 minute. Mousse-ul de ciocolata alba se pregateste astfel: se bate frisca bine. Gelatina se pune la inmuiat. Smantana se incalzeste, se adauga ciocolata si se amesteca pana se topeste. Cand este caldut amestecul se adauga gelatina si frisca batuta. La fel se procedeaza si la urmatoarele. Mai intai se pune blatul in forma cu pereti detasabili, apoi se toarna mousse-ul alb, se da la congelator 30 minute, sa se intareasca, pe urma se toarna cel cu ciocolata cu lapte, se da la rece, apoi se pune ultimul strat, mousse de ciocolata amaruie. Se decoreaza dupa plac.