Tort cu nuca "Inimioara"
Desert / 12.02.2013

Ingrediente

Blat: 10 oua,10 linguri de apa,15 linguri de zahar,20 linguri de nuca macinata,10 linguri de faina,1 praf de copt. Crema : 1 borcan crema cioco-duo Sirop: 200 ml apa,esenta de rom ,4 linguri de zahar. Decor:200 gr ciocolata alba,1 lingura gelatina,2 linguri miere de albine,colorant rosu.

Mod de preparare

Albusul se bate bine impreuna cu apa,adaugam zaharul si galbenusurile. Incorporam pe rand nuca si apoi faina impreuna cu praful de copt.Pentru ca nu am inca o forma de copt in forma de inima am am copt blatul in forma rotunda. Dupa ce acesta s-a racit l-am decupat in forma dorita si apoi l-am taiat pe doua locuri rezultand 3 foi. Preferinta pentru crema a fost cioco-duo,am umplut tortul cu acesta crema direct de la borcan. Am insiropat fiecare foie de blat cu siropul obtinut.Plastilina de ciocolata: ciocolata alba impreuna cu mierea se pune pe baie de abur,cand s-au topit amestecam si gelatina care s-a hidrtat intre timp in 2-3 linguri de apa,adaugam colorantul. Am lasat sa se raceasca si apoi am intins o foaie subtire cam de 2 mm cu care am acoperit tortul pe care am intins un strat foarte subtire de crema.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro