Ingrediente
Blat:3 oua,3 liguri de apa,3 linguri de ulei,6 linguri de faina,1 lingurita esenta de lamaie. Crema mouse: 5 gutui,200 gr zahar,400 gr branza dulce de vaci,200 gr smantana,200 ml frisca,1 lingurita esenta de vanilie si 15 gr gelatina.
Mod de preparare
Batem albusurile cu apa,adaugam zaharul si apoi uleiul si galbenusurile si esenta de lamaie.Incorporam faina si coacem blatul in forma rotunda. Crema mousse: Gutuile se curata bine de coaja,seminte si partea tare din mijloc.Taiem bucati mici 4 gutui si le fierbem bine sa fie foarte moi pentru a le putea pasa. Daca a ramas prea multa apa mai scurgem si lasam doar cat sa le acopere putin si adaugam zaharul dupa care le mai dam un clocot.a cincea gutuie o taiem felii si o fierbem pentru a o aseza peste blat. Cand gutuile fierte s-au racit le pasam bine. Gelatina o hidratam in putina zeama de la gutui apoi o topim si o adaugam la piureul rezultat.Branza dulce amestecata cu smantana si frisca se incorporeaza in piureul de gutui.Blatul de tort se pune pe un platou,asezam cercul detasabil in jurul lui,insiropam putin blatul cu zeama de la gutui indulcita sau cu alt sirop ,asezam cateva felii de gutui fierte bine si turnam compozitia peste blat si dam la rece 2-3 ore.