Tort cu ciocolata dragostei
Desert / 07.02.2013

Ingrediente

Pentru blat iti trebuie: 16 oua 2 pahare zahar 2 pahare faina Pentru crema iti trebuie: 4 oua 200 g zahar 100 g ciocolata 100 g cacao 1 fiola esenta de rom 400 g unt 400 ml lapte 2 linguri visine din dulceata sau stafide inmuiate in rom Pentru decor iti trebuie: 400 g ciocolata 100 ml lapte trandafiri din pasta de zahar

Mod de preparare

Masori ingredientele cu un pahar de 200 ml. Pentru blat, bati albusurile spuma tare cu zaharul. Incorporezi treptat galbenusurile si faina cernuta. Torni compozitia intr-o forma de 26 cm, tapetata cu hartie de copt si coci blatul la foc mediu, 1/2 ora. Pentru crema, mixezi la bain-marie ouale cu zaharul, cacaua si laptele, pana se ingroasa crema, lei vasul de pe foc si adaugi bucatele de ciocolata. Freci untul spuma si incorporezi crema racita, esenta si visine din dulceata sau stafidele scurse. Tai blatul rece in trei foi pe care le poti insiropa pe masura ce asamblezi tortul. Ungi cu crema doua dintre ele si le suprapui, apoi acoperi cu a treia. Topesti la bain-marie ciocolata cu laptele, imbraci tortul cu 1/2 din ciocolata topita, iar restul o pui intr-un cornet din hartie de copt si faci grilaje, pe o coala de hartie de copt. Le dezlipesti si le lipesti pe marginile tortului, cu stropi de ciocolata. Pastrezi tortul la rece 3-4 ore. Il tai cu un cutit cald, altfel crapa glazura. Pofta buna!

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro