Ingrediente
2 pachete cu pişcoturi
o cană cu cafea ness foarte concentrată
o cană şi jumătate cu nuci caju crude înmuiate în apă timp de 2 ore
3 linguri cu miere de albine
1 plic cu vanilie Bourbon
4 linguri cu ulei de cocos presat la rece (opţional, dacă vrei o cremă mai densă)
un vârf de cuţit cu sare de mare
puţină apă, cât să permită nucilor caju să fie mixate
pudră de cacao pentru decor.
Mod de preparare
Pentru a prepara crema ai nevoie de un robot de bucătărie sau un blender foarte puternic. Se mixează înainte nucile caju cu puţină apă, după care se adaugă pe rând mierea de albine, vanilia Bourbon, sare de mare şi ulei de cocos topit la abur.
Pişcoturile se înmoaie rapid în cafeaua concentrată şi se aşază un strat într-un vas din yena sau ceramică.
Apoi se adaugă un strat generos de cremă, un alt strat de pişcoturi, iar la final un alt strat de cremă din caju.
Se ornează cu cacao pudră şi se lasă la frigider peste noapte.