Tiramisu cu ciocolata
Desert / 27.05.2013

Ingrediente

Ingrediente: * 6 oua * 110g zahar * 500g Mascarpone * un pahar Amaretto * 250 ml cafea tare-calduta * 30 fursecuri * 200g fulgi de ciocolata * 4 lg cacao

Mod de preparare

Se bat albusurile spuma. Se freaca galbenusurile cu zaharul pana se obtine o crema.Se adauga Mascarpone (eu am prins o oferta la Real- 2 cutii la pret de una), apoi albusurile batute spuma. Se amesteca lichiorul in cafea, - eu nu am avut, dar am pus sirop Amaretto 3-4 lg si am facut doua cesti de cafea espresso, in care am inmuiat piscoturile. Ciocolata se topeste pe bain-marie- eu am folosit ciocolata amaruie-nu fulgi de ciocolata si pt ca am avut doar o tableta-100g- am mai pus Nutella tot 100g si le-am amestecat. Am tapetat o tava rotunda cu hartie de copt si am asezat piscoturile trecute prin cafea. Apoi am turnat crema Mascarpone, ciocolata topita, iar piscoturi, crema si ciocolata. Si in loc de cacao, am presarat din belsug "furnici" de ciocolata! Si gata, la rece pana a doua zi! A fost cam moale, dar la poza a stat frumos si a fost delicios!

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro