Ingrediente
pentru aluatul de tarta: 100 gr unt 100 gr zahar pudra 250 gr faina 6 linguri apa 1 lingurita pudra vanilie 1 lingurita esenta vanilie 1 ou pentru sosul de zmeura: 200 gr zmeura 50 gr zahar 2 linguri apa pentru crema de ciocolata 100 gr ciocolata 100 ml frisca lichida 4 galbenusuri 5 linguri zahar pudra 2-3 pastai cardamon pentru decor: 100 gr ciocolata amaruie 1 lingurita ness 100 gr zmeura cateva frunzulite de menta
Mod de preparare
Mixam untul cu zaharul pudra pana devine cremos. Adaugam pudra de vanilie amestecata cu esenta. Adaugam oul si il incorporam apoi adaugam apa si faina. Omogenizam compozitia si dam la frigider pentru cel putin 30 minute. Punem aluatul pe suprafata de lucru infainata framantam usor pana devine maleabil si intindem o foaie. Decupam 6 cercuri cu ajutorul unei forme. Intindem cercurile de aluat in forma de tarte presand cu mana ca sa acopere toata suprafata. Nu este necesar sa ungeti formele. Inteati cu o furculita aluatul ca sa nu se umfle la copt. Dam la cuptor pentru 15-20 minute, pana sunt rumenite usor. Punem zmeura impreuna cu zharul si apa intr-o craticioara pe foc si lasam pana da in clocot. Trebuie sa aibe consistenta unui sos. Nu il lasati foarte mult fiindca se va transforma in dulceata. Punem sosul de zmeura fierbinte in coile de tarta si le lasam deoparte sa se raceasca. Punem ciocolata rupta cubulete impreuna cu frisca lichida si pastaile de cardamon strivite usor intre degete intr-un vas la bain marie pana se topeste ciocolata (eu am folosit un aparat special pentru topit ciocolata) Cand s-a topit ciocolata si compozitia este omogena indepartam pastaile de cardamon. Dam compozitia de ciocolata la frigider pentru aproximativ o ora ca sa se intareasca. Daca va grabiti o puteti lasa 15 minute in congelator.Scoatem ciocolata dupa ce s-a intarit si mixam compozitia pana devine ca o crema. Mixam galbenusurile cu zaharul pudra pana devin cremoase. Punem pe foc la baie de aburi si mestecam continuu pana se transforma intr-o crema groasa. Lasam crema de galbenusuri sa se raceasca si apoi o incorporam in crema de ciocolata. Punem crema intr-un sprit si mplem tartele cu crema. Topim ciocolata la baie de aburi si o punem apoi in formele inimioare.Dam la rece si dupa ce se intaresc le scoatem. Decoram fiecare tarta cu cate o inimioara de ciocolata si presaram desupra nessul. Ornam cu zmeura si frunzulite de menta. Dam la rece cel putin o ora si apoi servim.