Ingrediente
100 gr unt 6 buc. oua 200 gr zahar 200 gr faina alba 1 buc. pliculet praf de copt 2 buc. pliculet zahar vanilinat 1 varf de cutit de sare 1 lingurita coaja de lamaie rasa 100 gr visine (se pot folosi visine din compot sau congelate) 1 lingurita zeama de lamaie
Mod de preparare
Untul se freaca cu jumatate din cantitatea de zahar, pana devine spumos, apoi adaugam zaharul vanilinat si coaja de lamaie. Albusurile se separa de galbenusuri. Se adauga pe rand, cate un galbenus, in crema de mai devreme, amestecandu-se incontinuu. Separat se bat albusurile cu sarea, iar dupa ce s-au intarit, se adauga cantitatea de zahar ramasa, pana cand acesta se topeste. In bezeaua astfel obtinuta se incorporeaza amestecul cu galbenusuri si unt, dupa care se incorporeaza si faina, amestecand usor, astfel incat compozitia rezultata sa fie aerata. La sfarsit se adauga si praful de copt stins cu zeama de lamaie. Compozitia astfel rezultata se toarna intr-o tava tapetata cu unt, apoi se adauga visinile pe rand, una cate una, dupa ce in prealabil au fost tavalite prin faina. Se introduce tava in cuptorul preincalzit, timp de 35-40 de minute.