Tarta cu martipan
Desert / 17.12.2008

Mod de preparare

Iti va lua ceva mai mult timp sa o prepari, insa merita tot efortul!

Ingrediente si cantitati:


100 grame de martipan
30 grame de stafide
30 grame de curmale deshidratate
20 de grame de praf pentru budinca
2 pahare cu lapte
1 ou
1/2 pahar cu rom
1 lingura cu margarina
1 lingura cu pesmet

Mod de preparare:


1. Pune stafidele la macerat intr-un vas, timp de o ora.
2. Unge cu margarina o forma si apoi tapeteaz-o cu pesmet. Taie martipanul felii si asaza-l in tava tapetata in straturi alternative de martipan, stafide si curmale.
3. In alt vas, se bat ouale cu laptele si praful de budinca, pana cand se formeaza o crema, apoi se toarna compozitia peste fructele din tava, avand grija sa fie absorbita in profunzime. Se unge la suprafata cu margarina ramasa si se da la cuptor circa 40 de minute. Se serveste calda.
  • adeline neciu, marţi, 01.03.2011 16:32
    comentariu la reteta de martipan.

    Imi pare rau sa o spun dar reteta mi se pare incompleta, nu este suficient de explicita.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro