Ingrediente
- 500 g fructe de pădure
- 200 g făină
- 100 g unt sau margarină
- o ceaşcă zahăr (pentru aluat)
- o cană de zahăr(pentru umplutură)
- jumătate de plic praf de copt
- 1 plic gelatină
- 20 ml lapte
Mod de preparare
Se freacă bine untul cu zahărul, se adaugă făina, laptele şi praful de copt şi se amestecă bine până obţinem o compoziţie omogenă. Aluatul obţinut se ţine la rece timp de 2 ore. Imediat după aceea, se întinde bine o foaie nici groasă, dar nici subţire şi se pune în tava specială pentru tartă inclusiv pe marginile interioare ale acesteia. Băgăm la cuptor la foc mediu timp de jumătate de oră, timp în care preparăm umplutura.
Pentru umplutură folosim jumătate de kilogram de fructe de pădure, pe care le fierbem cu o cană de zahăr. Gelatina se prepară conform instrucţiunilor sale şi se adaugă peste fructele călduţe şi bine scurse.
Se adaugă rezultatul obţinut peste aluatul scos din cuptor şi se lasă la rece cel puţin o zi.
Poftă bună!