Tarta cu fructe
Mod de preparare
Blatul:150 g margarina
1 ou
4 linguri de zahar
2 linguri de apa
1 varf de lingurita bicarbonat, stins in zeama de lamaie (se pune un deget de zeama de lamaie in ceasca)
250 g faina
putina sare
Mod de preparare:
Margarina, zaharul, oul, bicarbonatul, apa, sarea, faina se mixeaza si se intind cu grija in tava pentru tarta unsa si tapetata (daca tava este din teflon nu se unge). In blatul astfel facut punem o budinca (se face conform instructiunilor de pe plic) apoi punem fructele si adaugam jeleul (se face conform instructiunilor de pe plic).
Atentie! Jeleul se prepara la aragaz, dupa ce tarta este ornata, si se toarna cald. Dupa aceea, se orneaza tarta cu fructele dorite de fiecare: portocale, capsuni, kiwi, visine, banane, ananas etc.
a iesit foarte bine doar ca eu nu o faceam asa!!!!!
Iti vorbesc din perspectiva unei studente la inginerie chimica. Nu este recomandat sa stingi bicarbonatul cu zeama de lamaie/otet, pentru ca pur si simplu isi pierde proprietatile. Bicarbonatul il poti pune cand pui si faina, in contact cu caldura se descompune treptat si se elimina CO2, care face ca aluatul sa creasca.
Ma intereseaza daca se pune la cuptor inainte sau dupa ce o ornez si cat trebuie tinuta? Multumesc anticipat