Tarta cu fructe
Desert / 28.03.2003

Mod de preparare

Blatul:

150 g margarina
1 ou
4 linguri de zahar
2 linguri de apa
1 varf de lingurita bicarbonat, stins in zeama de lamaie (se pune un deget de zeama de lamaie in ceasca)
250 g faina
putina sare

Mod de preparare:

Margarina, zaharul, oul, bicarbonatul, apa, sarea, faina se mixeaza si se intind cu grija in tava pentru tarta unsa si tapetata (daca tava este din teflon nu se unge). In blatul astfel facut punem o budinca (se face conform instructiunilor de pe plic) apoi punem fructele si adaugam jeleul (se face conform instructiunilor de pe plic).

Atentie! Jeleul se prepara la aragaz, dupa ce tarta este ornata, si se toarna cald. Dupa aceea, se orneaza tarta cu fructele dorite de fiecare: portocale, capsuni, kiwi, visine, banane, ananas etc.
  • elvira, luni, 23.03.2015 17:15
    cum a iesit

    a iesit foarte bine doar ca eu nu o faceam asa!!!!!

  • Marta, marţi, 09.11.2010 22:17
    Un sfat

    Iti vorbesc din perspectiva unei studente la inginerie chimica. Nu este recomandat sa stingi bicarbonatul cu zeama de lamaie/otet, pentru ca pur si simplu isi pierde proprietatile. Bicarbonatul il poti pune cand pui si faina, in contact cu caldura se descompune treptat si se elimina CO2, care face ca aluatul sa creasca.

  • Evelina, duminică, 25.04.2010 13:39
    cat se lasa la cuptor?

    Ma intereseaza daca se pune la cuptor inainte sau dupa ce o ornez si cat trebuie tinuta? Multumesc anticipat

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro