Ingrediente
Pentru blat: 250 g faina 1 praf de sare 200 g margarina unirea (60% grasime) 1 ou 2 lingurite zeama de lamaie 2 linguri apa ulei si faina pentru tapetarea tavii Pentru umplutura: 250 ml (eu am folosit smantana de casa) 170 g zahar 1 plic de zahar vanilat 3 linguri faina 1 ou 1 galbenus 1 praf de sare 1 farfurie cirese fara samburi
Mod de preparare
Pentru blat: 250 g faina 1 praf de sare 200 g margarina unirea (60% grasime) 1 ou 2 lingurite zeama de lamaie 2 linguri apa ulei si faina pentru tapetarea tavii Pentru umplutura: 250 ml (eu am folosit smantana de casa) 170 g zahar 1 plic de zahar vanilat 3 linguri faina 1 ou 1 galbenus 1 praf de sare 1 farfurie cirese fara samburi Intre timp preparam umplutura: se pune intr-un castron zaharul, zaharul vanilat, smantana, praful de sare, galbenusul, oul si mixam pana cand obtinem o crema. La sfarsit adaugam ciresele si amestecam cu o lingura, apoi turnam compozitia peste tarta si o dam din nou la cuptor timp de 30 de minute. Pofta buna!