Mod de preparare
Ingrediente si cantitati:
1 foaie de aluat din comert
5 pere coapte, dar tari
50 de grame de unt
50 de grame de zahar pudra (2 linguri)
2 linguri cu smantana subtire
2 linguri cu pudra de migdale
Mod de preparare:
1. Curata perele, taie-le pe jumatate si scoate cotorul, apoi taie fiecare jumatate in trei.
2. Incalzeste untul intr-o cratita antiadeziva, apoi aduga perele taiate, dupa ce le-ai trecut prin zahar pudra. Lasa perele sa se caramelizeze si, ca sa nu se arda, stropeste-le cu putina apa. Cand sunt caramelizate, adauga smantana.
3. Transfera perele cu o lingura pe foaia de aluat - aluat pe care l-ai asezat intr-o tava unsa si tapetata cu faina - cu tot cu suc, apoi pudreaza tarta din belsug cu pudra de migdale si coace-o timp de 20-30 de minute. Se serveste calda.
Am incarcat reteta,este buna,dar sa stiti ca pudra de migdale nu e prea folositoare...Credeti-ma!Sunt o buna gospodina! Multumesc!Stima.