Supa crema de dovleac
Desert / 30.09.2008

Mod de preparare


Iti oferim o reteta gustoasa si sanatoasa, excelenta pentru zilele reci de toamna.

Ingrediente si cantitati:

450 g dovleac, facut piure cu ajutorul unui blender
1 cana 1/2 cu supa de pui
1 ceapa mare
2 morcovi feliati
2 cesti cu lapte
1/4 ceasca de smantana
1/8 lingurita cu piper
1 lingurita cu scortisoara
1/2 lingurita cu apa minerala
1/3 lingurita cu sare
optional, cateva felii de telina

Mod de preparare:

1. Intr-un vas mare, pune supa de pui, ceapa, morcovii, apa minerala, sarea si piperul.
2. Lasa totul la fiert in vasul neacoperit, timp de 10-15 minute, pana cand morcovii s-au fiert. Dupa, poti pune compozitia intr-un blender, pentru a obtine un lichid fin.
3. Adauga dovleacul si laptele si lasa vasul neacoperit pe foc pret de inca 10 minute.
4. Pune supa calda in boluri si adauga putina smantana. Pofta buna!

 

  • lumi_nec, miercuri, 05.11.2008 15:02
    supa de dovleac

    telina ,untul ,si piperul sunt ingradiente ce nu trebuie sa lipseasca din aceasta supa

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro