Stelute cu scortisoara
Desert / 28.08.2007

Mod de preparare

Iata un desert pe care il poti pregati intr-un timp relativ scurt, in orice perioada a anului. Stelutele cu scortisoara au un parfum si o aroma aparte, datorita ingredientelor pe care le contin: miere, migdale, coaja de lamaie. Este o reteta foarte usor de facut si este de preferat sa o ai la indemana si in perioada sarbatorilor de iarna, atunci cand prichindeii pe care ii vei avea invitati in casa vor dori sa rontaie ceva dulce in fata bradului de Craciun atat de frumos impodobit...

Ingrediente:

300 g migdale;
100 g miere;
2 albusuri;
3 linguri suc proaspat de lamaie;
1 lingurita coaja de lamaie;
1 lingurita scortisoara.

Mod de preparare:

Migdalele se trec prin masina; albusurile se bat, se amesteca si se incorporeaza treptat celelalte ingrediente. Daca este necesar, se mai poate adauga putina scortisoara. Se framanta bine aluatul, se taie in forma de stea si se lasa la uscat.

  • ella vip, joi, 01.12.2011 16:53
    ??????????????????????????????????????????????????

    stelutza draga si eu sint la fel de nedumerita ca tine.ori cu siguranta a uitat sa mentioneze faina si desigur cred ca nui completa reteta.mai mult cine a scriso nu are habar de ale bucatariei.parerea mea.eu stiu o reteta de stelutze dar care desigur necesita si foc in final nu doar uscat....ha ha ha :-D

  • stelutza, marţi, 10.03.2009 15:25
    ???

    imi explica si mie cineva 1:cum iese o compozitie de framantat din albus de ou si lamaie(+scortisoara),si 2: aceste minunate stelute se fac singure stand la uscat? multumesc :-D

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro