Ingrediente
125 g. unt
- 200 g. faina
- 100 g. amidon
- 80 g. zahar pudra
- 1 ou
- 4 linguri lapte
- 80-100 g. ciocolata pentru ornat
Mod de preparare
Se amesteca cu mixerul untul moale, lasat din timp la temperatura camerei, cu zaharul, oul intreg si laptele.
Separat, se amesteca faina cu amidonul; se adauga repede in aluat si se amesteca doar pana la omogenizare. Se framanta apoi aluatul cu mainile reci.i se formeaza o bila care se inveleste intr-o folie. Se tine cel putin 1 ora la frigider, desi ideal ar fi sa il lasati mult mai mult, chiar peste noapte. Cu cat sta mai mult la rece, cu atat devine mai fraged.
Se intinde apoi, nu foarte subtire, pe o suprafata presarata cu faina, se stanteaza cu o forma de fulg de nea (data cand si cand prin faina) si se coc, in tava tapetata cu hartie de copt, la foc potrivit spre mare (190 grade C) cca. 10 minute.