Mod de preparare
Nu poti intelege cat este de buna, decat dupa ce gusti!
Ingrediente:
3 fructe de mango, 3 linguri cu miere, 3 linguri de suc proaspat de lamaie, putina coaja de lamaie, un plic de gelatina (20 de grame), o lingura cu zahar pudra si 300 ml smantana.
Preparare:
1. Bate smanatana (care trebuie sa fie foarte rece) cu mixerul la viteza maxima pana devine o spuma. Adauga, in timp ce bati, o lingura de zahar pudra si continua sa bati inca cateva minute. Trebuie sa iasa o spuma tare. Lasa frisca la frigider.
2. Curata si taie in bucati fructele de mango, dar pastreaza o jumatate pentru ornat. Pune bucatelele de mango intr-un blender, adauga mierea de albine si sucul de lamaie plus putina coaja de lamaie si amesteca bine pana rezulta un piure fin.
3. Topeste granulele de gelatina in 3-4 linguri de apa calda, lasa-le sa se dizolve bine. Adauga gelatina peste piureul de mango, pe care l-ai rasturnat intr-un castron mare si amesteca, apoi adauga frisca si amesteca cu o spatula.
4. Toarna in cani sau pahare (6 sau 8 in functie de dimensiune), orneaza cu felii de mango si frunze mici de menta si da la rece doua ore.