Sarlota cu capsuni
Mod de preparare
O prajitura delicioasa si foarte usor de preparat.Ingrediente: 300 grame crema de branza dulce, 125 grame zahar, 250 grame capsuni, 4 foi gelatina, 4 albusuri, piscoturi de sampanie si trei linguri de zahar, o lingura de apa si arome, pentru sirop.
Preparare:
- Spala capsunile si lasa-le sa se scurga bine. Cu o furculita, transforma capsunile in piure (pastreaza cateva pentru decor). Pune gelatina la inmuiat in apa rece, si cand este moale adaug-o in pasta de capsuni. Amesteca energic;
- Adauga crema de branza (pe care o poti prepara singura, din branza proaspata de vaci, amestecata foarte bine cu o lingura-doua de smanatana groasa si doua-trei linguri de zahar pudra) si amesteca. Bate albusurile spuma si, cu o spatula, incet, adauga-le in compozitia de baza;
- Prepara un sirop gros din trei linguri de zahar, apa si mirodenii (coaja de lamaie sau vanilie), stropeste piscoturile si tapeteaza cu ele un vas cu peretii detasabili. Rastoarna compozitia cu capsuni si da totul la rece, cel putin trei ore. Cand este bine racita, poate fi scoasa din forma. Decoreaza cu capsuni proaspete si serveste.
"Spala capsunile si lasa-le sa se scurga bine. Cu o furculita, transforma capsunile in piure (pastreaza cateva pentru decor). Pune gelatina la inmuiat in apa rece, si cand este moale adaug-o in pasta de capsuni. Amesteca energic; ".- o mare vrajeala!!