Ingrediente
500 ml lapte,100 g unt,5 oua mari,6 linguri faina,sare piper,200 mg branza dulce,100 g cascaval,100 g smanatana,verdeata,200 g salam mortadela,,1-2 ardei rosu,100 g masline.
Mod de preparare
Se taie untul in cubulete si se adauga in lapte care a fost pus la incalzit.Dupa ce untul s-a topit, se lasa la racit.Se separa albusurile de galbenuse.Albusurile se bat spuma tare cu o lingurita de sare.In laptele racit , se adauga galbenusurile si se omogenizeaza.Apoi se adauda faina in ploaie.In aceasta compozitie, se adauga albusurile care se mesteca usor.Turnam compozitia rezultata intr-o tava tapetata cu hartie de copt si o introducem la cuptor.Timp de coacere 20-25 minute la foc moderat.
Umplutura: sa amesteca branza dulce, cacavalul,smanata,verdeata, mortadela dat pe razatoarea mare,ardeiul rosu taiat cubulete mici si maslinele taiate marunt.Cand blatul de rulada s-a copt, o scoatem din cuptor si o rasturnam pe planseta.Intindem umplutura pe suprafata blatului si rulam.Se poate servi calda, cat si rece.Pofta buna!