Ingrediente
Blat:
- 2 ouă
- 2 lg ulei
- 1 plic zahăr vanilinat
- 1 praf sare
- 100 g făină
- 100 g zahăr
- cacao sau ciocolată topită
Cremă:
- 1 cutie mascarpone
- 100 ml frişcă lichidă
- 100 g zahăr
- 1 pumn vişine
Mod de preparare
Se bat albuşurile bine cu zahărul până se formează o spumă tare. Gălbenuşurile rămase de la cele două ouă se freacă cu uleiul, sarea, zahărul vanilinat şi se adaugă încet peste albuşuri. Apoi făina o turnăm în ploaie peste amestecul rezultat, având grjă să nu se lase compoziţia. Adăugăm la final cacao sau ciocolată topită cu unt după preferinţe. Se toarnă într-o tavă lată şi se pune la cuptor la foc mediu pentru maxim 20 de minute.
Cât timp blatul este la cuptor, începem să preparăm crema asemănătoare cu cea de la prăjitura tiramisu. Se mizează frişca lichidă până devine o spumă tare, frecăm mascarpone cu zahăr şi încorporăm frişca mixând în continuare. La final adăugăm vişine tăiate după preferinţe.
Când blatul este copt, îl dăm la răcit, iar între timp crema trebuie să stea la frigider. Imediat după aceea, întindem un strat subţire de cremă pe blatul subţire, rulându-l apoi cu o folie alimentară, cât mai strâns posibil. Dăm rulada la frigider pentru aproximativ o oră şi apoi poate fi consumată!